Sneeuw broodjes

Sneeuw broodjesWij bakkers hebben het maar zwaar. Wil je ooit lekkere vers broodjes bij het ontbijt, dan moet je gruwelijk vroeg opstaan, of je heil zoeken in een broodbakmachine. Bij mijn cursus reünie wilden we ook ’s morgens wel een vers broodje op onze ontbijt tafels, en als je met acht bakkers rond de eettafel zit, komt er altijd wel iemand met een mooie oplossing. Deze broodjes komen oorspronkelijk van Ploetzblog, maar voor het gemak hier in Nederlandse vertaling en in wat grotere hoeveelheden. ’s Avonds hoef je alleen wat te kneden en vouwen, de koelkast in en ’s morgens alleen wat deeg afsteken Het geheel kan direct  uit de koelkast in een gloeiend hete oven geschoven worden.

Eet smakelijk!
Sneeuw broodje

Sneeuw broodjes
Recept Afdrukken
Heerlijke ciabatta achtige ontbijtbroodjes die 's morgens direct de oven in kunnen.
Porties
8 broodjes
Porties
8 broodjes
Sneeuw broodjes
Recept Afdrukken
Heerlijke ciabatta achtige ontbijtbroodjes die 's morgens direct de oven in kunnen.
Porties
8 broodjes
Porties
8 broodjes
Ingrediënten
Porties: broodjes
Instructies
  1. Alle ingredienten behalve olijfolie gedurende 5 minuten mengen in je deegkneder op de laagste stand 3 minuten kneden op een iets hogere stand (stand 1 in een Bear of Kenwood). Olie toevoegen en nogmaals 5 minuten kneden
  2. Deeg in een afgedekte kom doen en 1 uur bij kamertemperatuur laten rijzen. Voer om de 20 minuten een stretch en fold uit.
  3. Deeg gedurende 12 uur bij 10 °C laten rijzen (koelkast of kelder)
  4. De oven bijtijds voorverwarmen op 240 °C
  5. Deeg voorzichtig uit de kom halen zodat er zo min mogelijk lucht ontsnapt. 8 deegstukken afsteken die je voorzichtig een vorm geeft. Leg het geheel op bakpapier Het zijn vrij grote broodjes. Als je wil kan je ook kleinere maken.
  6. Broodjes 20-25 minuten bij 240 °C bakken met stoom. Na 10 minuten stoom laten ontsnappen.
Deel dit Recept
 

Één reactie op “Sneeuw broodjes

  1. Hey Wil,
    de broodjes zijn super lekker.
    mijn kleinkinderen hebben ze bijna allemaal opgegeten.
    bedankt voor het recept.

    groetjes
    Agnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *