Desem meerzaden brood
Een lekker desem broodje met veel pit, gebaseerd op Hamelman
Porties
2broden van ongeveer 700 gram
Porties
2broden van ongeveer 700 gram
Ingrediënten
Voordeeg
Soaker (weken)
Hoofddeeg
Instructies
Voordeeg
  1. Meng water, meel en desem in een kom, dek af en laat 12-16 uur staan bij kamertemperatuur
Weken
  1. Doe rogge en zaden in een kom. Overgiet met kokend water, meng en laat 12-16 uur staan bij kamertemperatuur
Hoofddeeg
  1. Doe voordeeg, soaker en alle ingredienten voor het hoofddeeg in de kom van je kneder. Kneed het geheel ongeveer 10 minuten op een lage stand. Laat het deeg 1 a 2 uur rijzen in een ingevette afgedekte kom bij kamertemperatuur. Vorm vervolgens 2 broden van ongeveer 700 gram, en laat ze in twee rijsmandjes ongeveer 1 uur rijzen. Haal de broden uit de rijsmandjes, snij ze in en bak ze in een voorverwarmde oven bij 230 C met stoom gedurende 40 minuten. Na 10 minuten stoombakjes verwijderen en de oven terugdraaien naar 200 C.