Sneeuw broodjes
Heerlijke ciabatta achtige ontbijtbroodjes die ’s morgens direct de oven in kunnen.
Porties
8broodjes
Porties
8broodjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Alle ingredienten behalve olijfolie gedurende 5 minuten mengen in je deegkneder op de laagste stand 3 minuten kneden op een iets hogere stand (stand 1 in een Bear of Kenwood). Olie toevoegen en nogmaals 5 minuten kneden
  2. Deeg in een afgedekte kom doen en 1 uur bij kamertemperatuur laten rijzen. Voer om de 20 minuten een stretch en fold uit.
  3. Deeg gedurende 12 uur bij 10 °C laten rijzen (koelkast of kelder)
  4. De oven bijtijds voorverwarmen op 240 °C
  5. Deeg voorzichtig uit de kom halen zodat er zo min mogelijk lucht ontsnapt. 8 deegstukken afsteken die je voorzichtig een vorm geeft. Leg het geheel op bakpapier Het zijn vrij grote broodjes. Als je wil kan je ook kleinere maken.
  6. Broodjes 20-25 minuten bij 240 °C bakken met stoom. Na 10 minuten stoom laten ontsnappen.